Huys Médard in Tij-dingen: "Het is ons levenswerk dat we samen uitbouwen met hart en ziel"

Artikel "Tij-dingen" - Februari 2021

Tij-dingen: Wat is het concept van jullie zaak?
Gilles Veranneman:
"Huys Médard is een nieuw kantoor (sinds 2 januari van vorig jaar) dat gespecialiseerd is in de verkoop en verhuur van vastgoed met extra servicediensten. Het bestaat uit twee vennoten die tegelijk ook vrienden zijn: Bart Bostoen en ikzelf. De stille kracht achter de schermen is mijn echtgenote: Kirke Hillewaere.”

T-d: Waarvoor kunnen mensen bij jullie terecht?
Gilles:
“Begeleiding bij de verkoop van je eigendom of je zoektocht naar een nieuwe woonst. Heb je een Spaanse droom? Ook daarbij kunnen we je helpen via onze contactpersoon ter plaatse, namelijk mijn tante. Niet alleen voor verkoop, maar ook voor jaarverhuur ben je bij ons op het juiste adres. Net als voor vakantieverhuur. En wil je de verhuring van je tweede verblijf zelf in handen houden met zo weinig mogelijk zorgen? Dan bieden wij onze servicediensten Comfort & Cocoon by Médard aan, wat Bart zijn stokpaardje is. Met Cocoon by Médard bieden we een unieke service om interieur te huren of te leasen.”

T-d: Wat betekent de term zelfstandige voor jullie?
Gilles:
“Flexibiliteit. Wanneer je voor een eigen kantoor kiest, dan kun je dit vergelijken met je eigen kindje voor wie je dag en nacht klaarstaat. Dit betekent ook verantwoordelijkheid opnemen met zowel de lasten als de lusten. Het is ons levenswerk dat we samen uitbouwen én waarin onze hart en ziel ligt. We doen het elke dag opnieuw met veel overgave en passie!”

T-d: De coronacrisis betekent een aardverschuiving voor veel handelaars. Geen gemakkelijke periode?
Bart Bostoen:
“We waren nog maar twee maanden open toen we onze deuren moesten sluiten. Dat zorgde ervoor dat we ons even uit het lood lieten slaan, maar we herpakten ons en pasten ons in sneltempo aan. De vrijgekomen tijd hebben we gebruikt om onze naambekendheid te verhogen en de coronacrisis heeft onze band versterkt. Innovatief zijn gecombineerd met een hoog aanpassingsvermogen, elkaar versterken en in onze zaak geloven. Dat zijn de ingrediënten om zo’n crisis te lijf te gaan.”

"Ik vergelijk mijn beroep met een kind voor wie je ook dag en nacht klaarstaat" (Gilles)

T-d: Waar dromen jullie nog van?
Gilles:
“Ons project is voor ons geslaagd wanneer we kunnen terug kijken op een mooie portefeuille, tevreden klanten en wanneer we als een gewaardeerde en gerespecteerde vaste waarde worden beschouwd.”

T-d: Zouden jullie nog een andere (handels)zaak of een nieuw concept willen uitproberen?
Bart: “We durven luidop dagdromen en dat moet, want brainstormen is zuurstof aan je onderneming geven. Met onze servicediensten Comfort & Cocoon by Médard, maar ook met ons uniek commissiesysteem brengen we al vernieuwing in het vastgoedlandschap. En we blijven zoeken om het verschil te maken en vernieuwend en verfrissend uit de hoek te komen.”

T-d: Wat willen jullie extra benadrukken?
Gilles
: “Onze vernieuwende, eigentijdse en persoonlijke aanpak die we uitdragen. Dit op vlak van uitstraling, communicatie, handelen en nazorg. We spelen in op de nieuwste trends waarbij we de klant en zijn wensen centraal plaatsen. Zowel op vlak van verkoop, aankoop als verhuur.”

T-d: Vertel eens een fijne anekdote voor onze lezers.
Bart:
“Wel, dan denken we onmiddellijk aan de totstandkoming van onze naam: Huys Médard. We wilden geen immo, agence of vastgoedkantoor in onze naam. Met Huys zaten we onmiddellijk op dezelfde lijn, maar we zochten nog een achtervoegsel, eentje dat goed bekt. Maar we vonden niks tot Kirke Médard uit haar mouw schudde. We keken elkaar eerst raar aan, maar het had iets. Het mooie eraan is dat Kirke deze naam wou geven aan hun eerste kindje, maar het is Leon geworden. Vijf jaar later haalt Kirke toch haar slag thuis én kreeg onze zaak de naam Huys Médard (lacht).”

"We spelen in op de nieuwste trends waarbij we de klant en zijn wensen centraal plaatsen."

T-d: Wat is jullie band met Koksijde?
Bart:
“Gilles en Kirke zijn allebei kinderen van de zee. Gilles, afkomstig uit Nieuwpoort, vond de liefde bij een échte Oostduinkerkse: Kirke. Ze leerden elkaar kennen als supporters van KVV Coxyde waar de broer van Kirke, Darius Hillewaere, speelde. Kirke is trouwens de dochter van Dorine Geersens, uitbaatster van Tearoom Amadeus in Oostduinkerke–Bad en schepen in onze gemeente. Ik ben een aangespoelde, maar ben al lang thuis in Koksijde. Drie jaar geleden verhuisde ik van Staden naar hier. Nu ben ik een echte Koksijdenaar én volledig verweven in het politieke en sociale weefsel van onze gemeente. Ondertussen ben ik voorzitter van het Koninklijk Comité “Koksijde in de Bloemen.”

T-d: Wil je nog iets meegeven aan onze lezers?
Gilles
: “We willen op de eerste plaats onze familie en vrienden bedanken voor de steun bij de opstart. En onze klanten voor het geloof en vertrouwen in Huys Médard in verre van evidente tijden. Iedereen is trouwens welkom voor een verkennend gesprek en vrijblijvend vastgoedadvies bij een lekkere kop koffie.”

Bron: "Tij-dingen", gemeentelijk infoblad van Koksijde - Oostduinkerke - 02.2021

Foto's: Sofhie Legein ©

Link: https://bit.ly/3oDuHuj