29 apr. 2020
'Costa del Solden', een tweede verblijf in Spanje...
Een eigen vakantieoptrekje onder de Spaanse zon… Het laat velen wegdromen, maar nochtans geen utopie. Een tweede verblijf in Spanje is én blijft een prima alternatief voor het spaarboekje! Ook in post corona tijden blijft investeren in je Spaanse droom een goede zet! Misschien doen kopers zelfs een betere zaak dan ooit tevoren.
Lees meer
22 apr. 2020
Bouwen of verbouwen in post woonbonustijden.
Eén ding is duidelijk! Een allesomvattend antwoord bestaat er niet, want alles wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Een belangrijke factor is ongetwijfeld de fiscaliteit! Vorige keer lieten we ons licht schijnen op de verlaagde registratierechten na het afschaffen van de woonbonus, maar wat met de federale woonbonus? En wat houdt een rechtenvermindering in? DEEL II: RECHTENVERMINDERING & FEDERALE WOONBONUS
Lees meer
3 apr. 2020
Bouwen of verbouwen, that's the question!
De Belg heeft nog steeds een baksteen in de maag… Het verwerven van een onroerend goed is investeren in de toekomst! Dé hamvraag is, wat is het voordeligst? Nieuwbouw of renovatie? We werpen ons licht graag de komende weken op de fiscaliteit in post woonbonus - tijden én trachten hierop een antwoord te vinden! DEEL I: VERLAAGDE REGISTRATIERECHTEN
Lees meer
26 mrt. 2020
Verkocht, maar onze taak zit er nog niet op...
Proficiat; je eigendom is verkocht! En nu het correct afhandelen van de koop. We helpen je met de administratie, van de ondertekening van de verkoopovereenkomst tot het afleveren van het dossier bij de notaris. Deze 5de én laatste stap in het verkoopproces lichten we graag verder toe… STAP 5: VERKOCHT!
Lees meer
17 mrt. 2020
Vlotte onderhandelingen in een huiselijke sfeer
Het is zo ver; een potentiële koper biedt zich aan, een mogelijke verkoop hangt in de lucht… Het is nu een kwestie van de kandidaat - koper te overtuigen over een akkoord waarbij de koper én de verkoper zich allebei goed voelen… win-win! Het is nu aan de makelaar om zijn onderhandelingstalent te gebruiken. Deze cruciale stap lichten we deze week toe. STAP 4: VLOTTE ONDERHANDELINGEN!
Lees meer
10 mrt. 2020
You never have a second chance to make a first impression!
De beslissing om je eigendom te koop te zetten gebeurt niet over één nacht ijs. Bij een goede partnerkeuze wordt er gestart met een correcte waardebepaling. Vervolgens wordt de woning gepresenteerd. Hoe we dit concreet aan pakken? We vertellen je er graag meer over! Je maakt immers maar éénmaal een eerste indruk! STAP 3: EEN KNAPPE PRESENTATIE!
Lees meer