ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN CASCO - WONING!

CASCO, EEN DROOM VOOR DE WARE DOE – HET – ZELVER!

Een casco – woning is eigenlijk niets anders dan enkel het dragende skelet van een woning, inclusief de buitenafwerking. In de volksmond een ‘wind – en waterdichte woning’ genoemd! Dus ben je een doorwinterde klusser? Dan is een casco – woning voor jou de ideale investering!

De grootste troef is ongetwijfeld de lagere aankoopprijs waar je al snel zo’n dertig tot vijfendertig procent minder uitgeeft als voor een volledig afgewerkt huis. Je betaalt ook minder notariskosten en kan zelf rechtstreeks beroep doen op verschillende aannemers, waardoor je bespaart op de coördinatie van de bouw. Bovendien heb je geen omgevingsvergunning meer nodig!

Het huis wordt helemaal afgewerkt naar jouw eigen smaak, ritme én budget!

Pas op, ‘bezint eer ge begint’! Het is ontzettend belangrijk dat je de woning eerst grondig onderzoekt en nagaat of je budget afgestemd is op de afwerkingskosten.

Dit hangt onder meer af van de keuze voor budgetvriendelijke materialen. Het is niet omdat je bij de ene casco – woning enkel nog de keuken & badkamer moet afwerken, dat dit bij de andere ook het geval is. Er zijn even goed casco – woningen waar er nog veel moet gebeuren, denk maar aan het in orde brengen van bijv. rioleringen, isolatie,…

Informeer je dus altijd goed én bekijk alles zeer doordacht vooraleer je beslist om effectief aan te kopen, want je hebt nog altijd een aardig budget nodig om het hele huis af te werken.