Het belang van een degelijke waardebepaling!

GA LANGS BIJ EEN PROFESSIONELE SCHATTER!

Als het nu gaat over het bepalen van de waarde bij een aan – en/of verkoop, ook in een erfeniskwestie in kader van successierechten is een correcte waardebepaling cruciaal. Doe hierbij best beroep op een professionele schatter met kennis van zaken.

In eerste instantie wordt er gedacht aan een notaris, maar deze rekent extra kosten aan indien er geen dossier aan gekoppeld is. Dit geldt trouwens ook voor een landmeter of een vastgoedexpert.

Er zijn ook verschillende gratis online schattingstools op de markt waarbij je snel & eenvoudig een eerste prijsindicatie kan krijgen. Ze zijn nuttig bij een eerste raming, maar sluitend zijn ze niet.

Ga langs bij een BIV – erkend vastgoedmakelaar – bemiddelaar die een neutraal & objectief schattingsverslag opmaakt. Een vastgoedmakelaar kent de plaatselijke vastgoedmarkt én heeft ervaring met het verkopen van gelijkaardige appartementen, woningen of bouwgronden in de regio. Bovendien doet de vastgoedmakelaar dit vrijblijvend én gratis!

Bij Huys Médard is een waardebepaling allesbehalve een gok! Gilles komt bij jou langs om de waarde van jouw eigendom correct in te schatten. Na een gesprek en een gedetailleerde observatie volgt er een analyse in ons kantoor. Op basis van diverse parameters zoals ligging, staat, uitrusting, oppervlakte, bouwjaar, EPC – waarde, etc. wordt er een uitgebreid schattingsverslag opgesteld. Gilles houdt altijd rekening met eerder verkochte en vergelijkbare panden in de regio. Hij geeft advies en zorgt ervoor dat jij een duidelijk beeld krijgt van waarop hij zich heeft gebaseerd.

Maar zoals het woord het zelf zegt, een schatting blijft nog altijd een schatting, m.a.w. een indicatie van wat de waarde zou kunnen zijn! Het is geen exacte wetenschap!

Kom bij ons langs voor meer informatie. Hartelijk welkom.