Investeren in een appartement als beleggingsinstrument:

PRIJS APPARTEMENTEN GAAT STEVIG VOORUIT!

De prijs van appartementen zit meer dan ooit in de lift. Bovendien zijn nieuwbouwappartementen erg in trek, zowel bij reguliere kopers als investeerders; niettegenstaande deze duurder zijn in vergelijking met een appartement in herverkoop, dit door het BTW stelsel. Dat heeft alles te maken met bouwgrond die schaarser wordt, de noodzaak om kleiner te gaan wonen, een mogelijkse betonstop alsook de vraag om volgens de nieuwste & strenge energie – richtlijnen te gaan wonen.

Kleiner wonen is een trend, want de voorbije 10 jaar kwam er een half miljoen singles en alleenstaande ouders bij. Zij vertegenwoordigen vandaag 45 procent van alle gezinnen, blijkt uit een studie. Met andere woorden, een appartement kopen is geen slechte zet, maar er is wel een verschil wanneer je deze aankoopt om te verhuren, dan te kopen om erin te wonen!

Wie onroerend goed als investering ziet, moet een grondig financieel plan opstellen en streven naar een zo hoog mogelijk rendement per vierkante meter. Voor elke euro die u investeert in een extra vierkante meter of kamer, moet u zich afvragen of die extra investering een hogere maandelijkse huurprijs oplevert. Tegenwoordig is het een must om in stedelijk gebied voldoende meerkamerappartementen te voorzien, liefst met 3 slaapkamers en ruime terrassen, want de nood eraan is groot, zeker na de afgelopen lockdown. Niettegenstaande dat kleine appartementen ook populair blijven blijkt uit de Trends Vastgoedgids van voorbije zomer. Het is financieel interessant, biedt een goed rendement en is gegeerd door huurders. Een standaardappartement met twee slaapkamers heeft het laagste risico.