Overwinteren in Spanje, dichterbij dan je denkt!

HET SPAANSE VASTGOEDAVONTUUR:

Droom je van een appartement of een huis aan een Spaanse Costa, hou dan rekening met de volgende bedenkingen:

1. De aankoopkosten kunnen sterk variëren afhankelijk van de regio waar je een woning aanschaft!

Spanje is opgedeeld in verschillende regio’s. Elke regio bepaalt zelf hun eigen fiscale regelgeving. Het BTW - tarief op nieuwbouw op de Canarische eilanden bedraagt 7 procent, terwijl die op het Spaanse vaste land stijgt tot 10 procent.

2. Taxatie op huurinkomsten:

Verschillend met België is het feit dat er in Spanje belastingen worden geheven op huurinkomsten. Het tarief voor niet – residenten bedraagt zo 19 procent. In België ligt dit immers anders.

3. Meerwaardebelasting:

De meerwaardebelasting, in België beperkt tot verkoop van een tweede verblijf binnen de vijf jaar na aankoop, is in Spanje echter niet tijdsgebonden. Zelfs op een verkoop na meer dan 5 jaar na de aankoop kan aanleiding geven tot belasting van de meerwaarde.

4. Weet met wie je in zee gaat bij de aankoop van Spaans vastgoed!

Het beroep van vastgoedmakelaar is in Spanje niet gereguleerd. Dat kan natuurlijk enkele risico’s inhouden. Stap daarom in zee met een betrouwbare partner!

Wist je dat Huys Médard nieuwbouwprojecten en herverkoop aan biedt in Spanje, meer bepaald in de regio rond Torrevieja, ten zuiden van Allicante?! Neem verblijvend contact op én wij helpen je daar via onze contactpersoon ter plaatse graag verder!