Je woning verkopen in 5 stappen

Je huis verkopen doe je niet ondoordacht, daarom hebben we een uitgekiend stappenplan uitgedokterd.

STAP 1 - Een goede partnerkeuze

Het is zover. Je hebt besloten om je eigendom te verkopen. Daar komt heel wat bij kijken: administratief, praktisch… maar ook emotioneel. Met Huys Médard haal je de juiste partner in huis. We maken er een punt van om je zoveel mogelijk te ontzorgen. Tegelijk gaan we je goed adviseren en glashelder informeren.

We laten er geen gras over groeien en gaan direct op zoek naar kandidaat-kopers. Het papierwerk nemen we volledig op ons. Voorts gaan we heel open communiceren. Bij ons geen kleine lettertjes, vreemde clausules of andere onaangename verrassingen.

Je krijgt regelmatig een update van hoe de zaken lopen. Na een vaste periode van 6 maanden kan je maandelijks en kosteloos opzeggen. Geen verkoop = geen kosten. Zo eenvoudig is dat.

STAP 2 - De juiste prijs

Een correcte vraagprijs is, letterlijk en figuurlijk, van kapitaal belang. Een te hoge kostprijs jaagt potentiële kopers weg. Dit verlengt dan weer de verkooptermijn, waardoor de interesse in jouw eigendom smelt als sneeuw voor de zon. Dit moet je absoluut vermijden. Een lage vraagprijs is natuurlijk ook nefast: je wil een eerlijke, marktconforme som voor je eigendom.

Om al deze redenen steken we veel tijd en energie in de opmaak van een professionele schatting. Die moet werkelijk met alles rekening houden: ligging, staat, uitrusting, oppervlakte, enzovoort.

Kortom: een realistische prijszetting is de sleutel naar succes.

STAP 3 - Een knappe presentatie

You never have a second chance to make a first impression. En daarom gaan we er alles aan doen om jouw eigendom zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, online en offline. We wenden hiervoor alle mogelijke middelen aan. Van professionele fotoshoot tot zelfs een 360° tour, waarmee drukbezette kandidaat-kopers het vastgoed vanop afstand kunnen bezoeken.

STAP 4 - Vlotte onderhandelingen

In deze cruciale schakel van de verkoop schuilt misschien nog onze grootste meerwaarde. Onderhandelen is ons ding. Op een ongedwongen en correcte manier gaan we de beste voorwaarden bedingen en het onderste uit de kan halen voor jou.

STAP 5 - Verkocht!

Proficiat: je eigendom is verkocht. Maar onze taak zit er nog niet op. We helpen je met alle formaliteiten en administratieve obstakels, van de ondertekening van de verkoopovereenkomst tot het afleveren van jouw dossier bij de notaris.

Kort samengevat: Huys Médard staat voor een heel persoonlijke, zorgeloze en correcte verkoop van jouw vastgoed.