Het huurdossier: Hoe creëer je maximaal huurrendement?

DEEL II: GARANTIES OP HUUROPBRENGSTEN

Eerst & vooral grijpen we terug naar enkele basisprincipes zoals de opname van de indexatie van de huurprijs in het verhuurcontract. Gebruik ook het fiscaal voordeel die je bij je aankoop kan bekomen, want je wordt op twee manieren belast; via de jaarlijkse onroerende voorheffingen en via de personenbelasting.

Heb je je tweede verblijf aangekocht via een lening, vergeet deze niet in te brengen in kosten! De rente op die lening is aftrekbaar.

Wist je dat je ook een deel van de kosten kan afschuiven op de huurder? Stel dat het verhuurde pand deel uit maakt van een mede – eigendom, dan kan je tot 34% van de syndicus – kosten verhalen op de huurder. Ook kosten van de conciërge kunnen tot driekwart doorgerekend worden aan de huurder.

Sinds 2019 zijn kleine herstellingen aan het vastgoed eveneens ten laste van de huurder, dit voor zowel binnen- als buitenwerken. Uiteraard leiden de inspanningen van een goed onderhouden eigendom automatisch tot een hoger rendement.

Last but not least zijn er drie soorten verhuringen die meteen leiden tot een hoger rendement:

  • Gemeubeld: Een gemeubeld appartement kan het rendement al vlug naar 4,5 % brengen. Wist je dat je hiervoor beroep kan doen op Cocoon by Médard?

  • Meerdere huurders: Eigendommen van een bepaalde grootte kunnen verhuurd worden aan meerdere gezinnen. Huurrendementen tot 7 % zijn dan niet uitgesloten.
  • Seizoens – of vakantieverhuur: Hier lopen de huuropbrengsten op tot 7 % of zelfs meer!

Kortom, het verhuren van een eigendom kan een aardig extraatje opleveren en is dus een veilige belegging! Aarzel niet om jouw eigendom maximaal te laten renderen met behulp van Huys Médard! Naast jaarverhuur kan je ook terecht voor vakantieverhuur, om nog maar over de servicediensten als ‘Comfort by Médard’ te zwijgen!